ELTEK MultimediaELTEK MultimediaELTEK Multimedia
info@eltek.ro
service@eltek.ro
Bd. Pipera 1B, Voluntari
ELTEK MultimediaELTEK MultimediaELTEK Multimedia

Cladiri de Birouri

Smart building, smart office, smart business

Lumea din jurul nostru este mai integrata in tehnologie decat ne putem imagina. De la Smartphone la Smart Home, acum a venit momentul cladirilor de birouri sa devina Smart. Dar ce reprezinta acest adjectiv in contextul unei cladiri sau a unui spatiu de lucru?

Prin intermediul tehnologiei Wi-Fi, a Cloud-ului si a Internet of Things (IoT), orice administrator poate transforma orice spatiu intr-un adevarat model de sustenabilitate si accesibilitate. Spre exemplu, colectand date, agregandu-le si transformandu-le in informatii concrete, pot fi luate decizii rapide legate de modul in care este folosit sistemul de iluminat, ventilatia, incalzirea sau chiar si indrumarea clientilor catre o ruta alternativa de acces in cladire. 

Un factor cheie pentru crearea de birouri inteligente este insasi faptul ca exista avantaje reciproce atat pentru proprietarii cladirilor cat si pentru ocupantii acestora. Spre exemplu un sistem HVAC controlat digital are un avantaj clar fata de sistemele conventionale. Acesta poate monitoriza constant calitatea aerului din interiorul cladirii, temperatura si alti factori pentru a asigura in permanenta un grad sporit de confort tuturor celor aflati in cladire. 

 

Securitatea de asemenea este unul din factorii cei mai importanti care pot fi controlati prin intermediul unei cladiri smart. Accesul fiind in permanenta monitorizat dintr-un control room conectat la toate functiile cladirii. Astfel poate fi controlat fluxul de clienti sau ocupanti, pot fi deschise sau inchise cai de acces. In caz de urgenta, prin intermediul unui sistem de adresare publica, ocupantii pot fi indrumati catre cele mai apropiate iesiri. 

Cladirile inteligente sunt potrivite de asemenea in contextul regimului de lucru hibrid. De la depozitarea obiectelor personale in dulapuri inteligente, rezervarea biroului si rezervarea salii de sedinta preferata, totul poate fi controlat de catre un angajat inca de dinainte sa se afle in cladire. Aceste conditii de lucru confortabile si lipsite de stres imbunatatesc retentia personalului si cresc loialitatea lor fata de angajator.

Odata cu evolutia inteligentei artificiale si extinderea sistemului de cloud vom vedea solutii din ce in ce mai avansate de management al cladirilor si a birourilor smart. 

Viitorul este acum, iar ELTEK poate asigura integrarea de la A la Z a sistemelor de management al cladirilor.

Solutii Servicii Echipamente

Compania noastra este calificata in proiectarea si instalarea sistemelor de management al cladirilor prin intermediul echipei noastre de specialisti calificati. Solutiile de BMS din portofoliul ELTEK sunt pe deplin compatibile cu cele mai populare platforme de comunicatii unificate pentru:

  • Spitale
  • Centre culturale si muzee
  • Arene Sportive
  • Aeroporturi si gari

ELTEK va pune la dispozitie o gama completa de servicii pentru a duce la bun sfarsit orice tip de proiect:

  • Integrare de sisteme
  • Customizare
  • Service si mentenanta
  • Managed Services

 

Echipa de specialisti ELTEK utilizeaza in proiectele sale strict sisteme de management al cladirilor de la cei mai mari producatori din domeniu:

Referintele noastre