ELTEK MultimediaELTEK MultimediaELTEK Multimedia
info@eltek.ro
service@eltek.ro
Bd. Pipera 1B, Voluntari
ELTEK MultimediaELTEK MultimediaELTEK Multimedia

4 tendinte in Hybrid Work

Locul de munca a fost redefinit in urma pandemiei. Din ce in ce mai multe companii in anul 2023 aleg sa isi desfasoare activitatea hibrid si nu este greu de inteles de ce. Prin intermediul progreselor tehnologice in zona de video conferinta, audio si colaborare, un echilibru mai bun intre viata profesionala si cea privata a fost demonstrat ca poate fi atins. 

Anul acesta este clar ca munca hibrida, si digital workspace vor fi adoptate pe scara din ce in ce mai larga. Pe masura ce organizatiile continua sa realizeze beneficiile reale de a avea o forta de munca mixta. Utilizand practicile si procesele corecte, munca hibrida devine o modalitate excelenta de a creste loialitatea angajatilor, productivitatea lor si de a stimula creativitatea. 

Astfel, avand in vedere rata crescanda de adoptie a mediului de lucru hibrid, ELTEK va prezinta patru trenduri in Hybrid Work pentru a putea anticipa schimbarile viitoare. 

1. Munca hibrida devine noua normalitate

Pe masura ce piata de comunicatii unificate si colaborare s-a bucurat de progrese masive in ultimii ani si nevoile angajatilor au evoluat. Astfel fiind creata o adevarata cerere pentru noi modalitati de structurare si gestionare a timpilor de lucru. 

In 2023 expertii se asteapta ca ziua de lucru traditionala sa devina o idee depasita, angajatorii optand in schimb sa implementeze strategii noi si indraznete menite sa sporeasca productivitatea angajatilor si sa permita acestora sa se bucure de un echilibru mai bun intre viata profesionala si cea personala. 

2. Biroul fizic nu dispare

In urma studiilor s-a demonstrat ca in anul 2022, 75% dintre angajati au declarat ca isi doresc sa se intoarca la birou intr-o anumita calitate, fie cand au o sedinta importanta fie in regim part time. Astfel, este clar faptul ca biroul fizic nu trebuie sa dispara. Angajatii in continuare simt nevoia de a interactiona cu colegii, iar odata cu restrictiile si dorinta clientilor de a avea intalniri face to face a reaparut. 

Cu toate acestea, spatiul clasic de desfasurare a muncii a fost redefinit dupa pandemie. Se poate observa in mod clar o emergenta a tehnologiilor de colaborare in spatii care in trecut nu erau folosite in acest sens. Productivitatea a devenit un punct cheie pe care angajatorii si managerii de cladiri vor sa il atinga prin intermediul tehnologiilor moderne. 

3. "Bring your own device"

Flexiblitatea se traduce si in termeni de hardware. Din ce in ce mai multe companii au inceput sa aplice politici precum “Bring Your Own Device” (BYOD), prin care permit angajatilor lor sa isi foloseasca propriile dispozitive pentru a creste performanta si productivitatea si de asemenea pentru a inlesni mobilitatea fortei de munca. 

Putem observa de asemenea o scadere a cheltuielilor cu hardware-ul in cazul companiilor care aplica o astfel de politica. Cu toate acestea, BYOD poate implica anumite riscuri de securitate atat din punct de vedere al atacurilor cibernetice cat si din cel al GDPR. de aceea ELTEK recomanda utilizarea sistemelor de management al hardware-ului precum Intune, tocmai pentru a putea preveni orice tip de bresa de securitate. 

4. Cultura organizationala

La inceputul pandemiei, cand mediul de lucru hibrid inca era definit, cultura companiilor s-a aflat in plina bataie a focului. Acum, organizatiile au inceput sa se concentreze din ce in ce mai mult asupra identitatii lor. Crearea unei culturi a increderii si respectului reciproc este esentiala pentru orice companie. Promovarea unei atmosfere de comunicare, transparenta, propunerea obiectivelor clare si asteptarilor au inceput sa fie puncte cheie pe care departamentele de HR si management le au in vedere in momentul organizarii. 

Prin crearea unui mediu de sustinerii, angajatii se vor simti in siguranta, productivitatea si motivatia lor vor creste si vor fi incurajati sa fie din ce in ce mai creativi. Acest fapt este important mai ales atunci cand forta de munca este hibrida si apar colegi care isi desfasoara activitatea din alte orase. 

5. Bonus

ELTEK Multimedia recomanda, pentru companiile si institutiile care doresc sa isi desfasoare activitatea in mod hibrid, dotarea sediilor cu echipamente care sa sporeasca productivitatea si sa incurajeze colaborarea. Prin alegerea unor solutii AV/IT integrate, putem obtine rezultate rapide care vor transforma modul in care activitatea este desfasurata.